Viure a Andorra

Quines avantatges té viure a Andorra?

Quines avantatges té viure a Andorra?

Descobreix la màgia de viure a Andorra, un país que combina encant històric amb una qualitat de vida excepcional. Situat als Pirineus, Andorra acull una gran varietat de nacionalitats en un entorn cosmopolita de convivència pacífica. Amb el seu patrimoni arquitectònic, una animada escena cultural i un sistema fiscal atractiu, Andorra ofereix un equilibri únic entre serenitat i vitalitat. Comença una nova etapa en aquest país acollidor i submergeix-te en un estil de vida que fusiona la riquesa cultural, la seguretat i el benestar. Benvingut a la teva nova llar als Pirineus!

Qualitat de vida

Sistema sanitari de qualitat.

Andorra compta amb un dels sistemes sanitaris més destacats a nivell global, segons diversos rànquings internacionals, com ho avala la revista britànica especialitzada en medicina, The Lancet.

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), entitat administrativa dependent de l’Estat, lidera la gestió del sistema, caracteritzat per un sistema de copagament. Sota aquest model, el pacient assumeix una petita part dels costos mèdics, mentre que l’Estat finança la resta de l’atenció sanitària.

A més, la CASS ha establert acords amb França, Espanya i Portugal per a la derivació de pacients en situacions que requereixin especialitats mèdiques i sanitàries no disponibles al Principat d’Andorra.

calidad de vida

Seguretat ciutadana i baix índex de criminalitat

Andorra destaca per comptar amb alguns dels estàndards de seguretat més elevats d’Europa, recolzats per la seva baixa taxa de criminalitat, reconeguda tant en rànquings internacionals com per estats membres de la Unió Europea, incloent Espanya.

Sistema educatiu variat i gratuït

Coexisteixen 3 sistemes d’educació pública, el andorrà, el francès i l’espanyol, tots ells finançats per l’Estat i gratuïts per a totes les famílies residents a Andorra.

A més, 2 escoles privades vinculades al sistema educatiu complementen les possibilitats de selecció de les famílies, així com diferents centres d’estudis superiors, com la Universitat d’Andorra.

Entorn

Riquesa i diversitat cultural

Per als amants de l’art i la història, Andorra ofereix una experiència cultural captivadora que no t’hauries de perdre. La nostra Ruta Romànica és una joia autèntica, composta per 44 esglésies disperses al llarg del territori andorrà, que daten dels segles VIII al XIII. Aquestes esglésies representen un valuós patrimoni artístic i històric que convida a ser explorat en profunditat. A més, Andorra acull harmoniosament més de 100 nacionalitats, formant un entorn cosmopolita i enriquidor, caracteritzat per la convivència pacífica i l’absència de conflictes.

Andorra alberga 19 museus amb una àmplia varietat de temàtiques, des de pintures romàniques fins a obres contemporànies. Aquests museus et conviden a submergir-te en la rica història i els costums dels nostres avantpassats andorrans. No et perdis l’emblemàtica Casa de la Vall, que ha estat la seu del Parlament andorrà des del segle XVIII i que compta amb una història fascinant.

Al llarg de l’any, trobaràs una àmplia gamma d’exposicions, concerts, festivals i espectacles culturals que t’esperen. Andorra és un destí vibrant que ofereix un infinit d’oportunitats per submergir-se en la cultura local i gaudir d’esdeveniments culturals de primer nivell.

Agenda VisitAndorra

Variedad cultural andorra

Singularitat històrica

Andorra destaca per la seva singularitat històrica al ser un petit país independent des del segle XIII, situat estratègicament entre Espanya i França, amb un estatus de cosobirania compartits entre ambdues nacions.

Estabilitat política i model financer atractiu

Andorra sobresurt per la seva estabilitat política i judicial, així com per la seva conformitat amb les normatives i la transparència europees, recolzada per un marc fiscal altament competitiu. El seu sistema financer atractiu posiciona Andorra com un dels destinacions d’inversió més prometedors.

Atractiu turístic

Amb un atractiu turístic innegable, Andorra rep anualment més de 8 milions de visitants. Aquesta xifra obre la porta a un ampli mercat en un territori de 468 km2, oferint un potencial extraordinari de clients.

Naturaleza andorra

Natura

Andorra en la seva màxima expressió natural.

Andorra, estratègicament ubicada entre Espanya i França al cor dels Pirineus, es revela com un autèntic paradís hivernal, també coneguda com ‘el cor blanc dels Pirineus’. Embolcallada per majestuoses muntanyes, aquesta petita nació es destaca com la principal zona d’esquí del sud d’Europa, oferint una àmplia varietat d’esports d’hivern per gaudir.

Més enllà dels seus encants hivernals, Andorra ofereix un entorn natural excepcional per als amants de la natura i el senderisme. El país compta amb més de 80 llacs de diverses mides i al voltant de 65 cims de variada altitud, incloent el impressionant Coma Pedrosa, que s’alça a 2.942 metres. També acull més de 100 rutes senyalitzades i adaptades per a tots els nivells i preferències que prometen captivar cada visitant amb una experiència única en la natura pirinenca.

Esport

El paradís de l’esport.

Andorra és un paradís esportiu que es posiciona com un destí privilegiat per a la pràctica d’una diversitat d’esports de muntanya, tant en l’àmbit competitiu com recreatiu. Aquest país alpí acull esdeveniments de renom internacional, que abasten disciplines com l’esquí, el trail running, el ciclisme, la BTT (bicicleta de muntanya), el triatló, les curses d’obstacles, així com modalitats del motor com el trial, l’enduro i els ral·lis, entre d’altres En aquest escenari, atletes i aficionats troben desafiaments únics i emocionants.

Les competicions més destacades d’aquestes disciplines atrauen esportistes d’elit de tot el món, consolidant Andorra com un referent indiscutible en el panorama esportiu internacional.

Agenda VisitAndorra

deporte andorra
inversión en andorra

Inversió

Marc fiscal homologat.

Andorra presenta un marc fiscal atractiu sense caure en la categoria de paradís fiscal. La signatura d’acords per evitar la doble imposició amb països com Espanya, França i els Emirats Àrabs Units reforça el seu compromís. S’anticipa la concreció d’un acord d’Associació amb la UE a finals de 2024, facilitant la lliure circulació de capitals, béns i serveis. Andorra es troba a l’avantguarda de l’harmonització fiscal internacional.

Aspecte fiscal França Andorra Espanya
Impost sobre la Renda Fins a un 45% (tarifa màxima) Màxim del 10% Fins a un 47% (tarifa màxima)
Impost de societats Fins a un 33,33% (tipus general) 10% (tipus general) Fins a un 25% (tipus general)
Impost sobre la Renda per a no residents 30% (tipus general) (tarifa màxima) 10% (tarifa única) Fins a un 47% (tipus general)
Impost sobre el patrimoni Sí (varia segons el bé) No aplica Sí (varia segons el bé)
TVA-IGI-IVA 20% (tipus general) 4,5% (tipus general) 21% (tipus general)
Impost sobre els guanys de capital Fins al 30% 10% Fins al 26%
Acords de doble imposició Sí (amb varis països) Sí (amb varis països) Sí (amb varis països)
Impost de successions i donacions Varia segons la relació No aplica Varia segons la relació

Oportunitats per a nòmades digitals

Posició competitiva davant les economies veïnes.

Amb l’objectiu de promoure la inversió estrangera, s’han implementat regulacions que fomenten noves oportunitats d’inversió, situant l’economia andorrana en una posició competitiva davant les economies veïnes i convertint-la en un destí atractiu. A més, s’han introduït noves opcions de residència que no requereixen el dipòsit de 50.000 euros, un requisit obligatori per a les residències tradicionals.

Aquestes noves residències són especialment beneficioses per a aquells els negocis dels quals no depenen d’una ubicació geogràfica específica i fan un ús intensiu de les tecnologies. Les persones en aquesta situació poden optar per tres tipus d’autoritzacions, sempre que compleixin els requisits establerts:

nómadas digitales
empresas digitales en andorra

Incentius en la creació i innovació d'empreses digitals

Llei d'actius digitals i blockchain

Seguint en la mateixa línia, s’han implementat mesures destinades a fomentar el finançament i la inversió en empreses relacionades amb l’economia digital i la innovació. Una de les novetats més destacades és la regularització de les startups, la qual cosa fomenta tant la seva creació com la seva inversió. Les startups beneficiàries han de tenir models de negoci innovadors basats en la tecnologia.

Una altra innovació rellevant és la creació d’un entorn controlat o sandbox on és possible provar nous productes, serveis o models de negoci relacionats amb l’economia digital sense estar subjectes a impostos.

La legislació andorrana també beneficia aquells que busquen estratègies d’inversió financera. A més d’impostos favorables, s’ha aprovat la llei d’actius digitals i blockchain, la qual cosa implica:

 • Bancs Andorrans i Criptomonedes: Actualment, diversos bancs a Andorra han integrat personal amb experiència en blockchain i estan obrint les seves portes a clients que posseeixen criptomonedes. És essencial triar el banc adequat per satisfer les teves necessitats i demostrar adequadament la traçabilitat dels fons.
 • Clima Empresarial a Andorra: En aquest entorn empresarial únic, la comunitat de professionals està en constant creixement. Des de traders fins a aquells que generen rendiments en operacions borsàries, trobaràs una diversitat d’experts en el sector financer. Aquesta rica barreja implica la facilitat d’establir una xarxa sòlida, obrint la porta a noves oportunitats d’inversió i col·laboració. La proximitat a altres inversors exitosos en el sector pot servir com a font d’inspiració i guia pels teus propis projectes empresarials.
 • Networking i Assessorament: Gaudiràs d’un suport d’assessorament professional, proporcionant-te una avantatge significativa com a inversor. La combinació d’una xarxa de contactes sòlida i orientació experta et facilitarà prendre decisions estratègiques i aprofitar les oportunitats que ofereix l’entorn empresarial d’Andorra.

VOLS OBTENIR MÉS INFORMACIÓ?

Contacta'ns ara! El nostre equip d'assessors experts està llest per ajudar-te a cada pas del teu procés.
Truca'ns
+376 80 41 11
De dilluns a dijous de 9h a 13:30h y de 15h a 19h
Envia'ns un Email
central@ocps.ad
Divendres de 8h a 14h
Envia'ns un Whatsapp
+376 80 41 11
Horari intensiu al agost de 8h a 14h

  He llegit i accepto la clàusula de Informació sobre Protecció de Dades

  ocps logotip
  Connecta amb nosaltres
  +376 80 41 11
  AndorraDataProtect

  ©2024 OCPS. Tots els drets reservats | Avís legal i Política de privacitat